Merken

Categorieën

Betalingsmogelijkheden

Catalogus

Positie vliegwiel: v
Garantie aan huis: v
Beschikbaar v
Fabrikant v
Conditie v

Crosstrainer

Er is 1 product
Crosstrainer

Met een crosstrainer in huis hoeft u nooit meer stil te staan! Eenvoudig voor iedereen te gebruiken en natuurlijk wanneer u maar wilt!


Algemene informatie over de crosstrainer:
De crosstrainer is een ideaal fitness apparaat om uzelf in beweging te houden en aan de conditie te werken. Bij het trainen met een crosstrainer is het hele lichaam in beweging. Dit houdt in dat tijdens het trainen niet slechts één spiergroep getraind wordt, maar het gehele lichaam. Het gebruik van een crosstrainer is erg eenvoudig. U gaat op de pedalen staan en maakt een voortschuivende beweging. Door deze beweging draait het vliegwiel. In de bewegingscyclus duwt en trekt u aan de hendels die ook bevestigd zijn aan het vliegwiel. De beweging die u op de crosstrainer maakt lijkt het meest op langlaufen. Doordat de armen ook meebewegen zorgt u dat hier extra spieren mee getraind worden. Kortom, de crosstrainer is goed voor het hele lichaam en meerdere spiergroepen! Elke crosstrainer die wij aanbieden worden gratis verzonden en zullen altijd op voorraad zijn!


Weerstand van de crosstrainer:
Het trainingsniveau van de crosstrainer is in te stellen door het vliegwiel af te remmen. De meeste crosstrainers beschikken over een weerstandsknop om zelf de weerstand in te stellen. De weerstandsregeling is bij de crosstrainer doorgaans trapsgewijs. U kunt hierbij een keuze maken uit de weerstandsniveaus die aangegeven worden op de crosstrainer zelf. Een traploos systeem kan comfortabeler zijn, omdat u heel geleidelijk en naar eigen wens de weerstand kunt instellen naar de gewenste trainingsweerstand. Zo kunt u met een hoge weerstand de training zwaarder maken. Met een mindere weerstand kunt u (waarschijnlijk) langer in beweging blijven en zal u meer calorieën verbranden.


Display op de crosstrainer:
Elke crosstrainer van Fitness-Online is voorzien van een computer/display, waarop u al uw trainingsresultaten kunt aflezen. Zo kunt u tijdens het trainen verschillende gegevens bijhouden en aan het einde de eindresultaat bekijken van de training op de crosstrainer. Het gaat hierbij om de volgende resultaten;

- Tijd
- Snelheid
- Omwentelingen (RPM= Rotaties Per Minuut).
- Afstand
- Energieverbruik (aantal verbranden calorieën). 
- Weerstand
- Hartslag


Comfort en verstelmogelijkheden van de crosstrainer:
Een goede houding van uw lichaam is erg belangrijk tijdens de training op een crosstrainer. Verstelbare pedalen bieden de mogelijkheid om de voetsteunen waarop u staat zo aan te passen, dat de crosstrainer voor diverse personen op de juiste manier te gebruiken is. Zo kunnen meerdere gezinsleden/vrienden/familieleden gebruik maken van de crosstrainer. Vaak is een crosstrainer voorzien van een bidon houder, zodat u tijdens uw training voldoende vocht binnen krijgt. Dit is ook erg belangrijk zodat u bij een langdurige training niet ineens kramp krijgt in uw benen. Ook is de crosstrainer vaak uitgerust zodat u een handdoekje op kunt hangen om het zweet wat u tijdens de training op uw lichaam krijgt, af te vegen.


Hartslagmeting op de crosstrainer:
Als de crosstrainer voorzien is van een draadlozen ontvanger, kunt u gebruik maken van een draadloze borstband. Zo wordt uw hartritme in de gaten gehouden en kunt u deze gegevens aflezen op de computer van de crosstrainer. Op deze manier kunt u uw trainingen aanpassen naar de gewenste hartslagfrequentie. Helaas heeft niet elke crosstrainer een aansluiting om de hartslag te kunnen meten. Wilt u toch graag trainen aan de hand van uw hartslag, dan is het misschien een goed idee om een losse hartslagmeter aan te schaffen. Iedere crosstrainer van Fitness-Online is wel uitgerust met handvaten met hartslagmeting. Door uw handen hierop te houden wordt de hartslag gemeten waardoor u zo ook op hartslagfrequentie kunt trainen.

Merken crosstrainer op Fitness-Online:
- Crosstrainer Joy Sport
- Crosstrainer Flow Fitness
- Crosstrainer Kettler
- Crosstrainer Dunlop
- Crosstrainer Stamm Bodyfit

 

Twijfel dus niet langer en bestel direct uw crosstrainer bij Fitness-Online.nl

Uw crosstrainer vandaag besteld, morgen in huis! (op werkdagen voor 12.00 uur besteld)

 

Meer