Merken

Categorieën

Betalingsmogelijkheden

Spinningbikes

Er zijn 4 producten
Spinningbikes

De voordelen van een spinningbike:
- Profiteer van het gemak van de sportschool in uw eigen huis.
- Een betaalbare spinningbike voor bij u thuis.
- Perfect voor het nabootsen van wielrennen in uw eigen huiskamer.
- Erg handig om in de winter of met slecht weer toch thuis aan de conditie te blijven werken!

Veel mensen hebben inmiddels kennis gemaakt met de spinningbike in de sportschool. Het is één van de meest populaire manier van sporten in groepsverband.

Het spinningbike systeem is simpel: een hometrainer met een verzwaard vliegwiel, in plaats van een voorwiel. Bij het fietsen blijft het vliegwiel “spinnen” (draaien), waardoor u gewoon door moet blijven trappen. Dit houdt in dat u niet de trappers stil kunt zetten wanneer het vliegwiel in beweging is. Wanneer u voor het eerst op een spinningbike zit, zal dit ook zeker wennen zijn.

Comfortabele spinningbike:
Het zadel en het stuur van onze spinningbikes zijn naar eigen wens af te stellen. Zo is het vaak mogelijk om het zadel in hoogte te verstellen. Ook de afstand tot het zadel ten opzichten van het stuur kan naar eigen wens aangepast worden. Het stuur kan omlaag, omhoog en in sommige gevallen ook naar achter en naar voren verzet worden. Op deze manier is het vrijwel voor iedereen mogelijk om een goede houding aan te nemen op de spinningbike. Dit voorkomt klachten tijdens het spinnen. Het vliegwiel wordt direct aangedreven door de gebruiker. Het gewicht van het vliegwiel verschilt per spinningbike. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe groter de traagheid, wat weer als resulteert in een vloeiendere trapbeweging. Dit kunt u teruglezen bij de specificaties van de spinningbike die u hebt gekozen.


Controle van de spinningbike:
Om controle te houden over uw lichaam tijdens het fietsen, zijn bij de meeste spinningbikes een computer/display optioneel. Hierop zijn de volgende resultaten af te lezen:
- Calorieverbruik
- Afstand
- Tijd

Het is zeker aan te raden om een hartslagmeter met horloge te gebruiken. Niet alleen voor de controle, maar ook om uw training goed te kunnen indelen. Wanneer u langer op eenzelfde hartslag traint, is dat ook beter voor uw vetverbranding en zult u ook meer resultaat zien. Er zijn ook computers beschikbaar voor spinningbikes waar de hartslag direct gemeten wordt op de ingebouwde sensoren.

 

Weerstand op de spinningbike:
In het frame van de spinningbike of bij het stuur zit een knop waarmee de weerstand naar eigen wens kan worden ingesteld. Door weerstand toe te voegen, wordt de rem strakker op het vliegwiel gedrukt. Op deze manier wordt het fietsen een stuk zwaarder. Op deze manier bepaald u zelf hoe zwaar de training wordt en kunt u zelf uw eigen krachttraining samenstellen. Wanneer het tijd is voor herstel draait u de weerstand van de spinningbike terug, waardoor u gemakkelijk verder kunt fietsen. Op deze manier kunt u uw hartslag weer op een rustige manier herstellen. Er bestaan verschillende methoden om weerstand toe te voegen. Een spinningbike met enkele rem regelt de weerstand door druk uit te oefenen op het vliegwiel van bovenaf. Bij een spinningbike met dubbel remsysteem gebeurt dit vanaf de zijkanten. Er zijn ook spinningbikes die beschikken over een magneet die dichterbij het vliegwiel (meer weerstand) en verder vanaf het vliegwiel (minder weerstand) geplaatst wordt.

Vrijloop van de spinningbike:

Een spinningbike heeft standaard geen vrijloop, zoals hometrainers wel hebben. Vrijloop betekent dat wanneer u de benen stil houdt, het vliegwiel zal stoppen. Bij een spinningbike blijft het vliegwiel automatisch "spinnen" en blijft u mee trappen. De meeste spinningbikes hebben een knop waarop u kunt duwen, zodat de remmen zich tegen het vliegwiel aan drukken en deze in een korte tijd tot stilstand komt. Dit maakt de spinningbike ook een stuk veiliger. Let hier vooral in het begin mee op.

Positieve effecten van een spinningbike: 

- Het hart wordt sterker.

- De longcapaciteit wordt groter, waardoor er meer zuurstof in de longen kan worden opgenomen.

- Er ontstaat een regelmatige bloedsomloop, zodat de spieren beter doorbloed zullen worden.

- De spieren worden elastischer, zodat verzuring minder snel voorkomt.


Daarbij worden de spieren van bil, been en rug veelvuldig gebruikt en dus getraind door het steeds veranderen van positie op de fiets. Ook voor het werken aan uw conditie is de spinningbike een perfect apparaat. U zult merken dat u na een aantal keer intensief trainen al flink wat conditie bij hebt gekregen. Het is aan te raden om tijdens het gebruik van de spinningbike muziek aan te zetten. Dit is een trucje om in een juiste ritme te fietsen. U kunt zelf bepalen of u voor snelle muziek kiest, voor bijvoorbeeld een sprint, of om rustigere muziek op te zetten tijdens een zware klim (veel weerstand op het vliegwiel van de spinningbike).

 

Handig Pedaalsysteem spinningbike:

Over het algemeen wordt een spinningbike standaard geleverd met toeclips. Dat zijn een soort netjes op het pedaal, waarin u uw voeten kunt plaatsen. Zo kan met gewone sportschoenen getraind worden, zodat u voeten op in de pedalen van de spinningbike blijven. Let hierbij wel op dat deze stevig vast worden gemaakt. Dit kunt u doen door het het koortje wat aan de toeclip is bevestigd aan te trekken. Een ander systeem wat gebruikt wordt bij de spinningbike zijn de SPD pedalen. Hiervoor zijn speciale fietsschoenen nodig, waarmee u gemakkelijk in het pedaal vastklikt. Door de voet naar buiten te draaien kan de voet weer los van het pedaal komen, zodat u weer veilig van de spinningbike kunt afstappen. Er bestaan spinningbikes met dubbele pedalen met aan de ene kant toeclips en aan de andere SPD, maar ook pedalen met een dubbelzijdig SPD-systeem. De pedalen zijn vaak ook los verkrijgbaar voor de diverse soorten spinningbikes.

 

Spinningbike merken Fitness-Online:
- Spinningbike Joy Sport

- Spinningbike USA Company

- Spinningbike Dunlop

- Spinningbike Higol

- Spinningbike Bremshey

- Spinningbike Technolife

- Spinningbike Body Strong

 

Twijfel dus niet langer en bestel direct uw spinningbike bij Fitness-Online.nl

Uw spinningbike vandaag besteld, morgen in huis! (op werkdagen voor 12.00 uur besteld)

 

 

 

 

 

 

Meer