Merken

Betalingsmogelijkheden

Roeiers

Er zijn 9 producten
Roeiers

Roeiers

De roeiers zijn een prima fitness apparaat wanneer u wilt werken aan uw conditie of uithoudingsvermogen. Het grote voordeel van de roeier is dat u verschillende spiergroepen tegelijkertijd traint. De spieren van uw rug, buik, benen en armen worden tijdens het trainen versterkt en getraind. Ook zijn de roeiers vaak simpel op te klappen en op te bergen.

De meeste mensen zijn bekend met de roeiers vanuit de sportschool. De roeiers worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor thuis.

Met een roeier in huis hoeft u de deur niet meer uit om toch even die beweging te krijgen, die u anders niet had gehad. Vaak zijn de roeiers zo gemaakt dat u deze eenvoudig op kunt klappen en ergens in de hoek van de kamer kunt zetten.
U kunt thuis zelf uw eigen trainingsniveau instellen door de weerstand aan te passen. Hieronder vindt u de variaties die de roeiers kunnen hebben met betrekking tot de weerstand.

Weerstand van de roeiers:
De hoeveelheid weerstand waarmee u roeit bepaalt hoe zwaar uw training is. Hoe meer weerstand, hoe zwaarder de training. Automatisch wil een lagere weerstand dus ook zeggen dat de training minder zwaar is. (Natuurlijk afhankelijk van de duur van de training). Roeiers zijn aan de hand van de verschillende weerstandsystemen te verdelen in 2 verschillende categorieën:

- Roeiers met luchtweerstand:
De weerstand bij de roeiers met luchtweerstand wordt bepaald door de kracht die u zelf uitoefent op het apparaat. Zo kunt u dus zelf bepalen hoe licht of zwaar u traint. Door harder aan de kabel van de roeiers te trekken maakt u het trainingsniveau voor uzelf zwaarder. De luchtweerstand op het schoepenrad wordt dan verhoogd en het roeien zal zwaarder gaan. Door de verplaatsing van de lucht ontstaat er een geluid dat door sommigen als motiverend en opzwepend wordt ervaren, maar door anderen juist als storend. Let bij de aanschaf van een roeier dus ook op het geluid dat de deze maakt. Dit om latere irritatie te voorkomen. Het is met deze roeiers moeilijk om zwaar te trainen met een laag tempo. Hier geldt immers hoe hoger het tempo waarmee u roeit, hoe hoger de weerstand. Op een laag tempo zal de training dus niet zwaar worden. Dit is wel goed voor een langere training waarmee u veel calorieën verbrand.

- Roeiers met magneetweerstand:
De weerstand is gemakkelijk aan te passen en vrij instelbaar bij de magneetgeremde roeiers. Met een magneet langs het vliegwiel kan de weerstand heel gemakkelijk worden ingesteld naar eigen voorkeur. Door de magneet dichter tegen het wiel te plaatsen kan het roeien zwaarder worden gemaakt. Dit kan handmatig (magneetweerstand) of met een druk op de knop (elektromagneet). Op deze manier is het eenvoudiger mogelijk om ook minder zwaar en intensief te sporten. Ook het geluid wat de roeiers met magneetweerstand produceren is aanzienlijk minder dan bij de roeiers met luchtweerstand.


Merken roeiers Fitness-Online:
- Roeiers Joy Sport
- Roeiers Flow Fitness
- Roeiers Pec Sport
- Roeiers Dunlop
- Roeiers Tunturi
- Roeiers Bonn Germany
 

Twijfel dus niet langer en bestel direct uw roeiers bij Fitness-Online.nl

Uw roeiers vandaag besteld, morgen in huis! (op werkdagen voor 12.00 uur besteld)

 

Meer