Merken

Categorieën

Betalingsmogelijkheden

Loopbanden

Er is 1 product
Loopbanden

Algemene informatie over de loopband:

De loopband staat op de eerste plaats in het lijstje van favoriete fitnessapparaten voor thuisgebruik. De loopband zorgt ervoor dat u snel uw conditie kan verbeter of lichaamsvet verbranden. Hier onder vindt u een aantaal belangrijke zaken waarop u moet letten bij de aankoop van een nieuwe loopband.

Comfortabel loopvlak:
Een goede loopband is te herkennen aan een breed en comfortabel loopvlak. Bij een smal loopvlak is de kans op een misstap een stuk groter, met alle gevolgen van dien. Zeker bij hogere snelheid kan dit voorkomen. Om het comfort te vergroten beschikken sommige modellen over een zogenaamd schokabsorberend loopvlak. Hierdoor worden de spieren en gewrichten aanzienlijk meer ontlast, waardoor u een stuk comfortabeler loopt. Dit is zeker fijn als u vaak op de loopband staat en langere afstanden wilt afleggen bij een hogere snelheid.

Motoren van de loopband:
Het vermogen van de motor is een belangrijke eigenschap van de loopband. Een sterke motor gaat langer mee, vooral bij lang en intensief trainen. Vaak wordt door de fabrikant aangegeven of het om een geluidsarm type motor gaat. Een goede motor zal bij een hoge snelheid weinig geluidsoverlast veroorzaken. Ideaal als u het fijn vind om op muziek te lopen of gewoon lekker voor de televisie. Ook bent u uw medebewoners minder tot last wanneer u kiest voor een geluidsarme loopband.  

Rollers van de loopband:
Ook een belangrijk onderdeel van de loopband zijn de rollers die de loopband geleiden. Hoe groter de rollers, hoe eenvoudiger de motor een bepaalde snelheid aan kan houden. Het toerental (RPM) wordt namelijk op deze wijze verlaagd. Een bijkomstig voordeel is dat dit slijtage tegen gaat waardoor u langer plezier zult hebben van de gekozen loopband.

Instelbare snelheid en hellingshoek van de loopband:
De mogelijkheden en de programma’s van de loopband zullen waarschijnlijk een doorslaggevende rol spelen in uw keuze. Zo is er bijvoorbeeld verschil in het aantal trainingsprogramma’s en de mogelijkheid om een hellingshoek in te stellen. Met een hellingshoek kan de loopband tot een bepaalde hoogte ingesteld worden. Hiermee wordt het lopen in de heuvels gesimuleerd. De ene loopband is uitgerust met een automatische hellingshoek, terwijl de andere loopband handmatig versteld zal moeten worden.
 
Verschillende trainingsprogramma’s van de loopband:
- Cardio training op de loopband:
Bij een cardio training gaat het om de gemeten hartslag. De hartslag kan gemeten worden door een draadloze hartslagband of door het vastpakken van de sensoren die bevestigd zijn op de loopband. Wanneer u aan uw uithoudingsvermogen of figuur wilt werken, zorg er dan voor dat u een constante hartslagwaarde aanhoudt. Met een hogere hartslagwaarde verbetert u uw conditie. Wanneer de hartslagwaarde constant op een lager niveau is, zult u veel vet verbranden waardoor u ook gewicht verliest. U stelt de tijd op de computer van de loopband in waardoor u een langere tijd rustig kunt wandelen of joggen. Dit houdt dus in dat u een langere tijd op een rustig tempo zult lopen. Het is wel belangrijk dat dit dan ook een langere tijd gedaan wordt, zodat u met deze manier van trainen het hoogste resultaat behaalt.

- Intervaltraining op de loopband:
Een intervalprogramma is een goede training om aan uw conditie te werken. Pieken, waarbij u uw hartslag omhoog brengt, worden afgewisseld met periodes van lagere inspanning. Na elke piek wordt het tempo aangepast waardoor uw lichaam de gelegenheid krijgt om zich weer te herstellen. Intervaltrainingen kunnen zowel worden uitgevoerd op tijd als op afstand. Dit is in te stellen op de computer van de loopband.

- Vetverbranding
Om zo veel mogelijk vet te verliezen is het belangrijk om een langere periode (vanaf 45 minuten) uw hartslag laag en op een constant niveau te houden. Voor deze training is een loopband met een instelbare snelheid en hellingshoek vereist. Het gaat hierbij dus ook niet om de snelheid waarmee u traint, maar vooral om de continuïteit van uw hartslag en de langdurigheid van de training. Hier gaat wel wat meer tijd in zitten, maar het resultaat zal u niet teleur stellen!


Merken loopbanden Fitness-Online:
- Loopband Joy Sport
- Loopband Flow Fitness
- Loopband Tunturi
- Loopband Bonne Germany
- Loopband Bremshey
- Loopband Carl Lewis
- Loopband Healthstream
- Loopband Puma
- Loopband Slazenger
- Loopband Dunlop
- Loopband Avenue
- Loopband Sole

 

Twijfel dus niet langer en bestel direct uw loopband bij Fitness-Online.nl

Uw loopband vandaag besteld, morgen in huis! (op werkdagen voor 12.00 uur besteld)


 

Meer